ناصر صادقی دبیر هنری نخستین هنرواره خوشنویسی «ایرانِ دل» گفت: هدف غایی از برگزاری این هنرواره، ایجاد اتحاد، همبستگی، شور و شوق ملی و رفاقت و احترام به همه اقوام ایرانی در سایه پرچم ایران زمین است.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، با ناصر صادقی دبیر هنری نخستین هنرواره خوشنویسی «ایرانِ دل» به مناسبت برگزاری این هنرواره گفتوگویی انجام شده است که در ادامه میخوانید:
چه انگیزهای باعث شد که به هنر خوشنویسی روی بیاورید و چه دورهها و کلاسهایی را تاکنون سپری کردهاید؟
علاقه و شوق فراوانی که به خوشنویسی داشتم، به همان اوان کودکی بر میگردد که ناگاه و هماره مجذوب و شیفته زیباییهای این هنر شریف بودم و با عشق و حیرت تمام آثار خوشنویسی بزرگان این عرصه را در کتابهای هنرمان رصد میکردم. عشق و علاقهای که در سال 1367 مرا برای تلمذ اصولی و علمی سر کلاسهای خوشنویسی نشاند و تا الان کماکان در وجودم موج میزند و سببساز حرکت و تکاپو و تحریر است.
جا دارد از زحمات بیدریغ اساتید گرانقدر شهرمان جناب ناصر اسماعیلینسب و جناب عباس عرفانی عزیز که مشوق و راهنما و معلم بنده در این طی طریق بودند، کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم. شور یادگیری و تشویق و ترغیب استاد عرفانی عزیز مرا بر آن داشت که در کلاس بزرگان این هنر نیز حضور پیدا کنم. از سال ۷۸ محضر استاد امیراحمد فلسفی را درک کردم و تا الان هم توفیق شاگردی و ارتباط صمیمی با ایشان را دارم. از سال ۹۰ جهت یادگیری خط شکسته نستعلیق در کلاسهای استاد گرانقدرم مجتبی ملکزاده بزرگوار حضور پیدا کردم و درجه فوق ممتاز خط شکسته نستعلیق را دریافت کردم. در سال ۹۵ با فراخوان عمومی انجمن خوشنویسان ایران برای آزمون درجه استادی، موفق به دریافت این درجه هنری بعد از 33 سال تلمذ و تحریر و تحقیق شدم. گرچه خوشحالی این موفقیت قابل وصف نیست، ولی بار مسئولیت هنری و پژوهشی بسیار سنگینی بر دوش هنرمند میگذارد.
در طی این سالها در اکثر نمایشگاهها و جشنوارههای داخلی و بینالمللی شرکت کردهام و این توفیق را داشتم که حائز کسب رتبه در جشنوارههای مختلف از جمله:
جشنواره کشوری هنر جوان، جشنواره کشوری رضوی یزد، جشنواره سراسری طریق جاوید، جشنواره سراسری وقف، سومین دوسالانه خوشنویسی کشور، برگزیده جشنواره بینالمللی نجف اشرف عراق و ...شوم.
چه ارتباطی بین روحیات خوشنویس و هنر خوشنویسی وجود دارد؟
هنر، مهارت، توانایی و قدرت خلق زیبایی است و اگر توأم با خلاقیت و نوآوری باشد از مرحله صنعت و تکنیک عبور کرده و به هنری ماندگار و جاویدان تبدیل میشود. هنر خوشنویسی از جمله دست نایافتنیترین و دیریابترین هنرها است. خوشنویس به جهت اینکه بر گرده خود وظیفه انتقال پیام را به دوش میکشد، جایگاهی بس والا در فرهنگسازی جامعه ما دارد.
پیچ و تاب هنر خوشنویسی به ملاحظه هندسه موجود در آن با طبیعت ما که ملهم از عاطفه و لطافت است سازگاری کامل دارد. لذا هنگامی که با مضمون متعالی و شعری والا عجین میشود به سمت جاودانگی و دلبری میرود و درخششی صدچندان پیدا میکند.
با تمام تعاریفی که از هنر و هنر خوشنویسی میشود به زعم بنده بالاترین هنرها، هنر انسانیت و تعالی روحی و معرفتی شخص است.
اگر استادی در صدر هنر خوشنویسی باشد ولی از اخلاق، صداقت، نوع دوستی و معرفت بهرهای نداشته باشد، ابتر و بر مسیر حضیض در حرکت است.
از مزیت برگزاری جشنوارههای مختلف خوشنویسی در جامعه توضیح دهید؟
مزیت برگزاری جشنوارههای هنری علاوه بر ترویج و ارتقاء هنر، تشویق و ترغیبی برای خلق اثر توسط هنرمندان است. با خلق آثار زیبا و نمایشگاههای حاصل از آن، اکثراً با موجی از همراهی عمومی مردم مواجه میشویم و بر غنای فرهنگی جامعه میافزاید.
هدف از برگزاری هنرواره خوشنویسی «ایرانِ دل» چیست؟
برگزاری هنرواره «ایرانِ دل» با محوریت شعر حکیم نظامی گنجوی توسط امام جمعه فرهیخته شهرمان آیتالله سیدحسن عاملی به حوزه هنری استان پیشنهاد شد و با استقبال ریاست محترم و اعضای هنرمندش مواجه شد. هدف غایی از برگزاری این هنرواره، ایجاد اتحاد، همبستگی، شور و شوق ملی و رفاقت و احترام به همه اقوام ایرانی در سایه پرچم ایران زمین است.
خوشنویسان اقصی نقاط ایران با تحریر سه بیت از شعر زیبای حکیم نظامی که بر این محتوا تأکید دارد، ضمن ایجاد حرکت فرهنگ، بار دیگر مضامین اتحاد و وفاق ملی را بر بدنه فرهنگی جامعه تزریق کرده و بر سلامت آن میافزایند.
خدای را شاکریم که از اکثر استانهای کشور عزیزمان از جمله آذربایجان شرقی، کردستان، تهران، اصفهان، فارس و... آثار زیبایی جمعآوری شده و با تمدید زمان هنرواره بر کمیت و کیفیت آثار دریافتی افزوده خواهد شد.
گفتنی است، هنرواره ملی خوشنویسی «ایرانِ دل» در اردبیل برگزار میشود. قالبهای این هنرواره در خط نستعلیق و شکسته نستعلیق و آخرین مهلت ثبتنام و ارسال فایل آثار تا 31 اردیبهشتماه است.
انتهای پیام/
نظر شما